17. mai kake

Vil du lage noe veldig godt til 17. mai? Har du ekstra god tid før nasjonaldagen? Ja, da er denne oppskriften riktig for deg!! En god, rød, hvit og blå kake, gjør 17. mai enda mer morsomt!!

Ingredienser:

1 pakke Møllerens Ostekake
150 g smør/margarin
3, 5 dl vann
1/3 liter kremfløte
1 pk bringebær geleIngredienser til Geleen:

5 dl vannIngredienser til pynt:

1 pk melis
Litt vann
1 flaske blå konditorfargeFramgangsmåte-Møllerens Ostekake:

Lag først oppskriften som er beskrevet på Møllerens Ostekake pakken, du kan også se oppskriften under:

1. Smelt 150 g margarin/smør og hell posen med kjeks-blanding (Det er to poser i pakken) i. Bland godt sammen og trykk massen ned i en rund kakeform (22-24 cm). Ikke trykk for hardt, da blir bunnen for hard og vanskelig å skjære i. (Tips: Klipp til bakepapir slik at det passer i bunnen av kakeformen. Da blir det lettere å få kaken ut av formen).

2. Tøm posen med ostefromasjpulver (Den andre posen) i en bolle. Tilsett 3, 5 dl vann og rør sammen. La blandingen hvile i 2 min. Tilsett 1/3 l kremfløte og pisk i 3-4 min. til blandingen tykner.

3. Fordel ostefromasjen over bunnen og sett kaken tilbake i kjøleskapet i 1 time.Framgangsmåte-Bringebær Gele:

Mens ostekaken står i kjøleskapet 1 time lager du gele med oppskriften på Gele pakken, du kan også se oppskriften under:

Kok opp 5 dl vann, ta kjelen av platen. Rist pakken godt, dryss i gelepulveret og rør til alt er oppløst (ca. 2 min.). Hell geleen i form eller dessertglass (I dette tilfellet oppå kaka) og sette den til avkjøling (Når man skal lage vanlig gele må man avkjøles vanligvis 4-6 t. Men siden vi skal ha den først oppå en kake, må vi først avkjøle den i 1-3 timer). Dypp formen et øyeblikk i varmt vann før den hvelves.Framgangsmåte-Pynt:

Etter du har avkjølt geleen 1-3 timer tar du den så på kaken og lar nå kaken pluss geleen avkjøles i 1-3 timer til. Når den har vært avkjølt i til sammen 4-6 timer er det klart til pynt.

Først lager du blå melis. Istedenfor å bruke vann bruker du blå konditorfarge, konditorfargen og litt fra en pakk melis lager du melis av og pynter den til et kors på kaka di.

Så lager du vanlig, hvit melis. Nå blander du bare litt vann og litt mer fra en pakk melis til det blir vanlig hvit melis. Melisen pynter du ytterst på det blåe korset du netopp hadde lagd.

Hvis du nå ser, ser du at du har lagd Norges flagg, klart til 17. mai!
NB!: Dett er ganske vanskelig!!