Anakin Skywalker / Darth Vader

Hele Star Wars serien kaller skaperen George Lucas for "Tragedien om Anakin Skywalker". Grunnen til det er mest sansynlig fordi vi følger Anakin's liv til punkt og prikke. Hans hemmelige kone Padme Amidala, mesteren Obi-Wan Kenobi, overføringen fra Anakin Skywalker til Darth Vader og hans offer for sin sønn. I denne artikkelen får du følge historien til Anakin Skywalker. Fra en liten gutt fra Tatooine og helt til han dør i Darth Vaders kropp, men med sitt eget jeg.

"I am a person, and my name is Anakin."
                                            ―Anakin Skywalker

Anakin Skywalker er født 41, 9 F. S. Y. Hans mor heter Shmi Skywalker, og hans opprinnelige far heter Lodon Skywalker (Der fikk de Skywalker fra), men som døde lenge før Anakin ble født. Like etter Anakin ble født ble de solgt som slave for hutten Gardulla som senere tapte dem til toydarien Watto på planeten Tatooine. Selv om Anakin ble født på planeten Thessius, ser han på Tatooine som sin hjemplanet siden han bodde der lengst. Her ombugde han også roboten C-3PO. De var Wattos til odel og leie helt til Anakin var 9 år. Da kom jediene Qui-Gon Jinn og Obi-Wan Kenobi inn i butikken til Watoo og trengte reservedeler. Der møtte han også senatoren Padme Amidala der han spurte om hun var en engel. Siden de ikke fikk tak i reservedelene med dems penger måtte de senere gå igjen. Etterpå møtte Anakin dem igjen siden gunganen Jar Jar Binks rotet seg opp i en krangel. Anakin (Eller kallenavnet hans Ani) redder han fra den etter deretter og tilby ly for dagen på grunn av en sandstorm som er på vei. Når de ankommet hjemmet hans fortalte de Shmi og Anakin hva de trengte. Det var da Anakin foreslo at han kunne være med på pod-racet. Etter en overtaelse fikk han lov. Når han vant racet fikk han et tilbud om å bli en jedi, men da måtte han forlate moren sin. Når han ga en trist avskjed var han på en vei for å bli en jedi. De brukte reservedelene som de kjøpte for pengene Anakin vant. I eneren spilles Anakin av Jake Lloyd.
    
Jake Lloyd som Anakin Skywalker       Hayden Christensen som Anakin Skywalker i Ep. II
i Ep. I.   

Når Qui-Gon Jinn døde i kampen mot Darth Maul lovte Obi-Wan og passe på han og lære han opp, siden det var Qui-Gon's siste ønske. Dette gjorde han. Etter og ha kjempet sammen med Obi-Wan i uttalige kamper for han nå sin første egne oppgave. Og passe på Senator Padme Amidala. Det som sansynligvis var det vanskligste var at han fortsatt var forelsket i henne, selv etter ti år. (Det vil si at han da er 19 år) Og i følge jedireglene har han ikke lov og binde seg med noen. Oppgaven hans var og passe på henne på planeten Naboo fordi en rekke drapsforsøk har blitt gjort på henne. Mens Obi-Wan kjekker ut hvem som kunne ha gjort det. Etter og ha forelsket seg for mye kysser han hun, men Padme avbryter det. Under en drøm neste natt føler han at moren hans Shmi lider. Han sier så at han må dra til Tatooine for å finne henne, med Padme vil bli med. Når de ankommer Tatooine finner de først og fremst ut at Watto ikke lenger har henne til slave. Når de ankommer en venn av Shmi forteller de at hun var der, men plutselig en dag ikke kom hjem. Anakin sier så til Padme at hun må være hos dem, mens Anakin finner ut hvor hun er. Anakin finner ut at hun er hos noen tuskenrøvere. Der finner han hun døende. Anakin blir da så sint at han dreper alle røverne som var i nærheten av hun. Nar han ankommer vennen igjen med morens kropp begraver de henne. Senere drar de for å redde Obi-Wan der de også blir fanget. Når de alle tre skulle bli henrettet (Obi-Wan, Anakin og Padme) av noen digre beist kom mange jedier til unsetning. Her begynte klonekrigen. Etter en kamp mellom republikken og seperatistene var det til slutt jediene som lå dårligst ann. Heldigvis kom i det øyeblikket en del kloner og kampen starter igjen. Anakin og Obi-Wan følger etter Grev Dooku, en farlig sithlord. Etter at de blir begge blir skadet og Anakin mistet en arm holder de på og dø, men jedien Yoda kommer i unsetning og redder dem. Men han må likevel la Dooku gå. Senere drar Anakin og Padme til Naboo der de gifter seg med kun robotene R2-D2 og C-3PO som publikum. I Ep. II og III spilles Anakin Skywalker av Hayden Christensen.


Anakin og Padme når de gifter seg i Ep. II

"Impressive... most impressive."
―Anakin to C-3PO

I Star Wars: The Clone Wars filmen og serien er han en tapper og trofast jedi. I filmen får han sin første padawan. Hun heter Ahsoka og er en togruta. I serien er han ofte på oppdrag med henne, men også en gang i blant treffes han og padme. Blant annet var han med Padme i episoden "Senate Spy" i Sesong 2 der hun måtte spionere på en tidligere venn med navn Rush Clovis. Men sjalusien tok desverre til slutt over. Men teknisk sett tilbringer de ikke så mye tid sammen i serien.Roboten R2-D2 derimot er med på de fleste flygeturer med Anakin, roboten reddet han også en gang. Grunnen er nok mest sannsynlig at under klonekrigen ble han omtalt som en kjendis for hans uttalige kamper sammen med Obi-Wan og Ahsoka. En gang under Klonekrigen skulle Anakin finne og drepe General Grievous på planeten Nelvaan. Grievous var en droidegeneral som står for de fleste seierne for seperatistene selv om republikken har vunnet de fleste av dem. Desverre finner han kun dog, og ikke Grievous. Det han istedenfor fant var en stamme Nelvaanere (innbyggerne). De sier først og fremst at de har mistet de fleste av mennene sine og i tilegg at de brått har kommet i en ny istid. Shamanen (lederen) sier at han er den store "skyggehånden", mannen som ville redde stammen dems (På samme måte som at han var den utvalgte). Han ble da sendt ut på oppdrag for å se om han var 'den'. Istedenfor når han havner i en grotte får han et syn. Et syn som handler om den delen av profetien om "skyggehånden" som han ikke fikk vite om. Synet inneholdt og drepe alle han var glad i, og å ta over seg selv. Når han løste gåten om hvor mennene var og hvorfor istiden kom, var synet der for evig. I Clone Wars er det Matt Lanters stemme som bærer Anakin.


Anakin og Padme i episoden "Senate Spy" fra              Anakin Skywalker, animert i Clone Wars serien
sesong 2.  


Anakin Skywalker i Clone Wars, sesong 3.

Når General Grievous kidnapper Kansler Palpatine må Anakin, Obi-Wan og R2-D2 hjelpe han. Når de ankommer flaggskipet til Grievous (Den usynlige hånd) møter de først beskytteren, Grev Dooku. Etter at han skader Obi-Wan flommer Anakins sinne over så han avskjærer han. Palpatine oppmuntrer han til og drepe han selv om det ikke er riktig i følge jedi reglene. Likevel dreper Anakin han. Når Anakin slipper Palpatine fri flykter også Grievous først og fremst på grunn av at skipe holder på og kræsje, men Anakins pilot egenskaper får de trygt ned. Når Anakin og Obi-Wan for stor ros av Kansleren (Spesielt Anakin) fortsetter dagen hans og vokse seg bedre. Dette innfører også at han for møte Padme igjen etter 5 måneder uten og ha sett hverandre. I det samme forteller Padme at hun er gravid. Anakin er positiv helt til han får en drøm om at hun dør ved fødselen som vekker enormt mye frykt i ham. Når Anakin ikke får rollen som jedi mester gar han løs på jedi rådet med mengder av ord, men Obi-Wan stopper han. Senere blir han også nødt til og spionere på Kansleren. Og der finner han ut at han er en sith-lord med navn Darth Sideous. Dette kontakter han straks Windu om, som sjekker opp saken nærmere. Men også Kansleren for vite at han har funnet det ut. Når Windu ankommer kontoret til Palpatine har han også med seg noen jedier for å drepe han så de kan styre over galaksen, uheldigvis dreper han de han hadde med seg. Men når Windu er på nippet til og srepe han ankommer Anakin og dytter han utfor Courscant der han dør. Rett etterpå blir han hyrdet til en Sith lord med navn Darth Vader. Anakin spør så raskt om dette kunne hjelpe Padme gjennom fødselen, Sideous nikker. Sdeous gir så alle klonene "Ordre 66" som inneholder og myrde alle den gjenstående jediene. Alle jedier blir drept uten om en, Obi-Wan. Anakin derimot får i oppdrag og drepe alle unger som har jedikraften i seg. Han får også senere i oppdrag og drepe Obi-Wan, sin egen mester. Men før Obi-Wan ankommer treffer han Padme som lurer på hva som skjer. Han forteller hele historien og sier i tilegg at de kan bli bedre for dem. Padme blir hysterisk, men Anakin dreper henne nesten når han oppdager at Obi-Wan er med henne. Når han utkjemper en kamp mellom Obi-Wan er han på nippet av og død før Sideous kommer og setter han i Darth Vader drakten. Sideous forteller også at han uheldigvis klarte og drepe sin kone Amidala. Padme dør også riktig nok av fødselen i samme øyeblikk, men rekker og fø tvillinger, Luke og Leia.

"I HATE YOU!!!"
―Darth Vader to Obi-Wan Kenobi


Anakin Skywalker i Episode III                        Anakin Skywalker blir til Darth Vader

Mange, mange år senere fanger han Leia Organa (Hans datter), en kvinne som har fått tak i den mektige Dødsstjernen sine tegninger. Han prøver og få noe ut av henne, men får ingenting. Så gikk det i gang en stor leteaksjon for de tegningene. Senere kommer også en gutt med navn Luke Skywalker (Hans sønn) og en venn med navn Han Solo og befrir henne. Merkelig nok kom også hans tidligere mester, Obi-Wan Kenobi som har byttet navn til Ben Kenobi. Siden han følte Obi-Wan visste han også hvor de var. Når han finner Obi-Wan distraherer Obi-Wan Vader for at Luke, Han og Leia slipper unna. Like før de drar avslutter han kampen så Vader pløyer han med lasersverdet sitt. Uheldigvis for Vader slapp de nok en gang unna med plan tegningene. Senere kommer de igjen for og ødelegge Dødsstjernen. Vader prøver selv og stoppe dem, men mislyktes på grunn av et bakholdsangrep av Han Solo. I de tre gjenværende filmene spilles Darth Vader av David Prowse, men stemmen tilhører James Erl. Jones.

Noen få år senere oppdager Vader igjen hvor Luke, Han og Leia er. På planeten Hoth. Der har han hovedmålet på "The Millenium Falcon" (På norsk: Tusenårsfalken). Uheldigvis for han slipper det unna, men han sender straks småskip etter den. Når han avskjærer dem fanger han dem i "Skyenes by". Samtidig føler Luke at vennene hans er i trøbbel så han avbryter treningen med Yoda for å redde vennene sin. Det var akuratt dette som var Vaders plan. Når han ankommer starter Vader en duell mellom han og Luke, som Vader senere vinner. Da forteller han at han er faren hans, Luke tror ikke dette i starten. Vader ber han så senere om å bli med på den mørke siden. Luke nekter og slipper unna.

I am your father
-Darth Vader

 
Darth Vader når Luke slipper unna.                         Darth Vader når han fanger Leia.

Mens byggingen av Døddsstjernen II foregår får Vader vite at Keiseren (Darth Sideous, eller tidligere Palpatine) kommer om bord for å inspisere. Keiseren planla og få Luke inn på den mørke siden akuratt som han gjorde med Anakin. Nar Vader senere fikk Luke inn Dødsstjernen II starten Keiseren en lyssabel kamp mellom far og sønn. Keiseren planlegger at Luke dreper Vader for sin egen fordel. Vader provoserer Luke slik at Luke er nærme på og drepe Vader, men han ser også hva dette fører til så han slutter og kjempe. Siden han ikke slutter seg til den mørke siden sender Keiser store støt for å drepe han. I det samme øyeblikk kjenner Vader smerten Keiseren gir han. Vader kjenner det han har gjort, for første gang på lenge. Han snur seg selv til den lyse siden, han går tilbake til Anakin og dytter Keiseren ned i den endeløse på sjakten på Dødsstjernen II, uheldigvis fikk også han noen støt på seg som er farligere på han som må ha en maske for å puste han. I de siste minuttene spør han Luke om han kan ta av masken hans. Luke vil ikke i starten, men gjør det senere. For første gang, like før døden ser de øynene deres ordentlig. Anakin dør så i neste øyeblikk. Luke reiser fra Dødsstjernen like før den eksploderer. Luke brenner han på bålet for å hedre sin tapre far. Senere dukker han opp som et spøkelse sammen med Obi-Wan og Yoda, men også med Qui-Gon og Padme.

"You were right. You were right about me. Tell your sister... you were right."
―Anakin Skywalker to Luke Skywalker


Anakin Skywalker, like før han dør.